نرم افزار فتوشاپ یکی از پرکاربردترین و قدرتمندترین نرم افزارهای ویرایش تصاویر و طراحی گرافیکی است که توسط شرکت Adobe Systems توسعه یافته است. این نرم افزار ابزارهای متنوعی برای ایجاد و ویرایش تصاویر، طراحی لوگو، طراحی وب، تولید محتوای دیجیتال و غیره را فراهم می کند. به دلیل گستردگی قابلیت های آن، شغل های مختلفی در زمینه های مختلف به طور مستقیم یا غیرمستقیم با استفاده از این نرم افزار مرتبط هستند. در این مقاله به بررسی برخی از شغل های مرتبط با نرم افزار فتوشاپ خواهیم پرداخت.
شغل هایی که به آموزش فتوشاپ نیاز دارند
1. طراح گرافیک:
طراح گرافیک یکی از شغل های اصلی و معروف مرتبط با نرم افزار فتوشاپ است. طراحان گرافیک با استفاده از این نرم افزار، طرح های گرافیکی برای تبلیغات، بروشورها، لوگوها، پوسترها و سایر محصولات گرافیکی را طراحی می کنند. آنها باید دارای تخصص در استفاده از ابزارها و فنون مختلف فتوشاپ باشند تا بتوانند طرح های خلاقانه و جذابی را ایجاد کنند.
2. ویرایش عکس:
ویرایش عکس یک شغل دیگر است که به طور مستقیم با نرم افزار فتوشاپ مرتبط است. ویرایشگران عکس با استفاده از ابزارهای فتوشاپ، عکس ها را بهبود داده، رنگ ها را تنظیم کرده، نورپردازی و رتوش صورت افراد را انجام می دهند. این شغل برای عکاسان، فتوگرافان ها و همچنین برخی از کاربران علاقمند به فتوشاپ جذاب است.
3. طراح وب:
طراحان وب نیز از نرم افزار فتوشاپ به منظور طراحی صفحات وب، طرح های رابط کاربری و سایر عناصر گرافیکی سایت ها استفاده می کنند. آنها باید دارای تخصص در زمینه UI/UX design و تجربه کاربری باشند تا بتوانند طرح های کاربرپسند و جذاب بسازند.
4. طراح لوگو:
طراحان لوگو نیز از نرم افزار فتوشاپ برای طراحی لوگوهای شرکت ها، برندها و وب سایت ها استفاده می کنند. آنها باید دارای خلاقیت و حس بصری قوی باشند تا بتوانند لوگوهای منحصر به فرد و قابل تذکری طراحی کنند.
5. طراح پوستر:
طراحان پوستر نیز از فتوشاپ به منظور طراحی پوستر های تبلیغاتی، هنری، فروشگاه ها و رویدادهای مختلف استفاده می کنند. آنها باید دارای تخصص در استفاده از فونت ها، رنگ ها و تصاویر باشند تا بتوانند پوسترهای جذاب و جذاب را طراحی کنند.
6. تبلیغات دیجیتال:
کارشناسان تبلیغات دیجیتال نیز باید دارای تخصص در استفاده از نرم افزار فتوشاپ باشند تا بتوانند تصاویر و محتوای گرافیکی مناسب برای کمپین های تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی، وب سایت ها و سایر پلتفورم های دیجیتال را طراحی کنند.
7. آموزش دادن:
آموزش دادن نیز یک شغل دیگر است که با نحوه استفاده از نرم افزار فتوشاپ مرتبط است. معلمان، مدیران دوره های آموزش فتوشاپ و آموزشگاران آنلاین باید دارای تجربه و دانش کافی در زمینه استفاده از این نرم افزار باشند تا بتوانند دانش خود را به دانشجوها منتقل کنند.
8. خلاقانه:
خلاقانه چالش های مختلف در حل مسائل گرافیکی با استفاده از نرم افزار فتوشاپ را برعهده دارد. آنها باید دارای خلاقیت، حس بصری قوی، تسلط بالا بروید نظام گروافيكي باشند تامقابل توليد كارآثار خلاقانه و جذاب باشند.
9. عکاس:
عکاسی یک هنر جذاب است، اما همه عکاسان می دانند برای تنظیم درست رنگ و نور در عکسشان باید ادیت درستی روی عکس بزنند تا جذابیت عکس بالاتر برود، از همین رو آموزش و یادگیری فتوشاپ برای همه عکاسان امری ضروری است.
10. مدیران:
هر مدیری باید اطلاعات اولیه در خصوص نرم افزارهای روز را آموخته باشد تا بتواند بخش های مختلف مجموعه خود را مدیریت کند، به دلیل اینکه فتوشاپ دپارتمان های مختلفی را تحت الشعاع و زیر مجموعه خود دارد، یادگیری فتوشاپ برای یک مدیر می تواند یک امتیاز محسوب شود.
بازار کار فتوشاپ در ایران و خارج از کشور
این شغل از نظر بازار شغلی وضعیت مناسبی دارد و همانطور که مشاهده کردید مشاغل زیادی وجود دارد که میتواند از فتوشاپ کار استفاده کند. از این رو اگر به این شغل علاقه دارید میتوانید با یادگیری اصول و فنون آن، در زمینههای مختلف مشغول به کار شوید. به خصوص انکه شکل دورکاری این شغل نیز در مشاغل زیادی تعریف شده است.
طبق تحقیقاتی که در آمریکا برای وضعیت شغلی گرافیست ها انجام گرفته شد، بین سالهای 2010 تا 2020 رشد 13 درصدی نسبت به کارهای دیگر داشت.
در 5 سال گذشته، اشتغال در حوزهی گرافیک در کشور استرالیا 11.6 درصد نسبت به سایر مشاغل رشد کرده است. پیشبینیها حاکی از آن است که در سال های آتی نیز بازار کار فتوشاپ رشد فراوانی خواهد داشت.
درآمد فتوشاپ کار در ایران
همان طور که در بالا اشاره شد یک فتوشاپ کار می تواند در مشاغل مختلفی مشغول به کار شود. حقوق یک فتوشاپ کار بستگی به محل کار و نوع فعالیت او دارد.
در صورت استخدام در شرکت های خصوصی، حقوقی که برای یک فتوشاپ کار در نظر پرفته می شود به صورت توافقی بوده و معمولا از 10 میلیون تومان شروع و به 50 میلیون تومان ختم میشود. قطعا نوع شرکت، بزرگی یا کوچکی آن، سابقه شما و میزان مهارتتان تاثیر زیادی در میزان حقوق شما دارد. قطعا شرکت هایی وجود دارند که از این بازه حقوقی بیشتر یا کمتر پرداخت میکنند و بازه حقوقی که از توسط ما اعلام می شود میانگین استخدامی های اخیر شرکت های خصوصی است.
اما این حقوق برای بیشتر فتوشاپ کاران رضایت بخش نبوده و آن ها را به سمت کار فریلنسری می کشد.
همانطور که می دانید فریلنسر ها تعهد بلند مدت با شرکت یا مجموعه ای خاص را ندارند و حقوق آنها بر اساس مهارت ها و سرعت کارشان، بصورت روزانه، ساعتی و یا پایان پروژه کاری تسویه می شود.
حقوق فتوشاپ کار در سایر کشورها
میزان درآمد فتوشاپ کاران و طراحان گرافیک در جهان نیز از عواملی همچون میزان دانش فنی و تخصصی، سرعت عمل در انجام کار، ابتکار و نوآوری همچنین خلاقیت می باشد. به عنوان مثال اگر شما، توانایی طراحی لوگو حرفه ای را دارید با کسی که تازه شروع به کار طراحی لوگو کرده است، از لحاظ درآمدی متفاوت خواهید بود. اکنون به میزان درآمد تقریبی طراح گرافیک و فتوشاپ کار در برخی از کشورها می پردازیم؛
متوسط درآمد سالانه در آمریکا بین 45000 دلار الی 63000 دلار
متوسط درآمد سالانه در انگلیس با توجه به سابقه کاری بین 23000 پوند الی 31000 پوند
میزان درآمد متوسط سالانه در کشور آلمان بین32000 یورو الی 47000 یورو
متوسط دریافتی سالانه در کانادا حدود 52000 دلار کانادا میباشد.
میانگین درآمد سالانه طراح گرافیست در کشور سوئد نیز حدود 323000 کرون