آموزش آشنایی با انواع رزومه کاری

هر فرد یا سازمانی با داشتن اهدافی، اقدام به معرفی خویش می‌کند تا از آن طریق بتواند سوابق، تجربیات و دانش خویش را ارائه کند. اولین و مهم‌ترین اقدام ارائه یک معرفی‌نامه یا رزومه است. در حقیقت، این رزومه شامل اطلاعات دقیق شخصیت، تحصیلات، مهارت، تجربیات و در بعضی موارد سابقه شغلی است. هرچند که فرم‌های نیمه‌آماده در زمینه ساخت رزومه وجود دارد، اما این کار هر چقدر با جزئیات بیشتر و اعمال سلیقه و خلاقیت بیشتری باشد، تاثیرگذارتر خواهد بود.

نکته قابل توجه برای دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی و یا برای کارجویان، معرفی شخصیت و قابلیت‌ها و توانمندی‌ها است. چه بسا افرادی هستند که از توانایی‌ها و ظرفیت‌های لازم برخوردار هستند، اما امکان معرفی دقیق و صحیح خویش را به کارفرما ندارند که این امر منجر به از دست دادن فرصت‌های پیش روی آن‌ها خواهد شد، زیرا در مرحله اول، مخاطب یا کارفرما اطلاع دقیق و جامعی از فرد ندارد. نگارش و تهیه رزومه صحیح، به کارفرما کمک خواهد کرد تا انتخاب به‌جا و شایسته‌ای داشته باشد. این آموزش راهنمایی بیشتری در زمینه نگارش و ساخت رزومه را فراهم می‌سازد تا مخاطب بتواند یک رزومه جامع تهیه کند.

یکی از ابزارهای ارائه تجربیاتی که تاکنون به دست آورده‌ایم، رزومه است. تجربیات و دستاوردها شامل تحصیلات، شغل و مهارت‌ها است که برای معرفی خودمان از آن‌ها استفاده می‌کنیم. هر فردی در دوران زندگی هدفی را دنبال می‌کند که این هدف در بخش‌های مختلفی مانند دانشگاه، کار و… است. بنابراین، برای اینکه بتواند یک معرفی دقیق و خلاصه‌ از خود ارائه دهد، نیاز به نگارش رزومه قوی دارد که بیانگر ابعاد مختلف شخصیت، توانمندی‌ها و مهارت‌های او باشد.

رزومه شرح سوابق و فعالیت‌های هر فرد است و این ابزار تبلیغی را می‌توان به سازمان یا مکانی که قصد همکاری با آن وجود دارد، ارائه کرد. در این آموزش، یاد خواهیم گرفت که چگونه رزومه بنویسیم تا ابعاد مختلف شخصیت و توانمندی‌ها را نشان دهد.

مفید برای

تمامی رشته‌ها و عموم

 

چرا رزومه مهم است ؟

رزومه به عنوان پلی بین شما و استخدام کننده احتمالی عمل می کند. از این رو اهمیت رزومه را هرگز نمی توان دست کم گرفت. بنابراین، برای ایجاد حداکثر تاثیرگذاری روی مدیر استخدام و به جا گذاشتن یک اثر ماندگار روی وی می بایست تا جایی که ممکن است یک رزومه اثرگذار و متفاوت از دیگران بنویسید.

کمتر کسی است که نداند یک رزومه خوب تا چه اندازه برای موفقیت در استخدام مهم است. اینکه بدانید که چگونه می باید خودتان را معرفی کنید. سوابق خود را چطور قید کنید و از تجربیات کاری تان بگویید می تواند آینده شغلی شما را به طور کامل تغییر دهد. نوشتن یک رزومه کاری استاندارد و خوب شاید 70 درصد مسیر استخدام شما را تعیین کند.

نحوه ی نگارش رزومه

برای نوشتن رزومه شما 2 روش کلی پیش رو دارید. اینکه کدام روش را انتخاب می کنید کاملا به خودتان بستگی دارد اما هر کدام از این دو روش تفاوت هایی دارند که در ادامه به آنها می پردازیم.

1- خرید قالب آماده رزومه ورد ( فروشگاه های قالب آنلاین ) مثل رزومه ساز یا رزومیتو و یا کاربوم و وارد کردن اطلاعات در قالب

2- روش دوم طراحی و ساخت رزومه حرفه ای بر اساس نوع شغل با  InDesign به صورت اختصاصی

1-خرید قالب ورد از فروشگاه های قالب آنلاین

شما می توانید با تهیه یکی از قالب های آماده ورد و جایگزین نمودن اطلاعات خود با اطلاعات پیشفرض به طور کامل یک رزومه کاملا حرفه ای و استاندارد ساخته و از آن استفاده نمائید.

2- طراحی و ساخت رزومه حرفه ای با InDesign

برای ساختن رزومه ی حرفه ای باید با نرم افزار indesign  آشنایی داشته باشید و یا از فردی خبره در این زمینه کمک بگیرید اما بطور کلی باید این موارد را در رزومه ی خود درج کنید :

بخش های یک رزومه کاری:

اطلاعات تماس

متن

لیست مهارت های مهم

لیست مهارت های فنی

اطلاعات و مشخصات شخصی

مدارک تحصیلی

سابقه شغلی

نکته : بخش مهارت ها برای همه کارفرما جزو بخش های مهم رزومه کاری به شمار می رود و از مهارت های مرتبط با شغل مورد نظر شروع به نوشتن نمایید تا در نگاه کارفرما مورد نظر نسبت به دیگر افراد بدرخشید. بنابراین دقت نمایید تا بخش مهارت های خود در رزومه کاری به بهترین شکل ممکن نگارش گردد.

آیا یک رزومه کاری برای تمامی فرصت های شغلی مناسب است ؟

این یک سوال مهم بوده و احتمالا خیلی ها نیز به دنبال جواب آن هستند. اگر بخواهیم در یک کلمه به این پرسش پاسخ دهیم باید بگوییم خیر. شما نیاز دارید تا برای هر فرصت شغلی یک رزومه جداگانه ارائه نمائید و ارسال یک رزومه واحد برای تمامی آگهی های استخدامی کاری کاملا غلط می باشد. اما علت چیست ؟

هر آگهی استخدام یک رزومه کاری

نکات مهم :

یک قالب رزومه مناسب تمامی مشاغل نیست

چیدمان مطالب در هر شغل متفاوت است

رزومه کاری با رزومه تحصیلی فرق میکند

عکس دار بودن رزومه شما برخورد اولیه ی شما با کارفرماست

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *