وبلاگ مهر ابتکار

آموزش سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی

آموزش سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی

آموزش سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی، از اهمیت شناخت سامانه تا نحوه کار و دریافت ابلاغیه ها را در این مقاله بررسی خواهیم کرد.

بررسی و آموزش سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی در مهر ابتکار

بررسی و آموزش سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی در مهر ابتکار

 

سامانه ابلاغ قضایی چیست؟

سامانه ابلاغ قضایی یکی از سامانه‌هایی است که برای تسهیل فرایند ابلاغ و اطلاع‌رسانی قضایی در دستگاه قضایی کشور ایجاد شده است. با استفاده از این سامانه، قوه قضاییه و دیگر نهادهای قضایی می‌توانند برای ابلاغ مستندات قضایی به مدعیان، متهمان، شاهدان و سایر افراد مربوطه از طریق اینترنت و به صورت الکترونیکی اقدام کنند. این سامانه قابلیت‌های مختلفی از جمله مشاهده ابلاغیه‌های جدید، دریافت ابلاغیه‌ با رمز و شماره، و پیگیری روند پرونده‌های قضایی را فراهم می‌کند.

 

اهمیت یادگیری نحوه کار با سامانه ابلاغ قضایی چیست؟

در گذشته، فرایند ارسال اطلاعیه‌های قضایی به صورت سنتی توسط مامور ابلاغ و یا با استفاده از روش‌های قانونی مانند اطلاع دادن به بستگان یا انتشار آگهی انجام می‌شد. این موضوع ممکن بود باعث خدشه‌دار شدن اعتبار مخاطبان شود. با راه‌اندازی سامانه ابلاغ و امکان دریافت ابلاغ قضایی الکترونیکی، افراد می‌توانند به راحتی با ورود به سامانه ابلاغ، به مشاهده و دریافت اطلاعیه‌های قضایی بپردازند. به این ترتیب، استفاده از سامانه ابلاغ باعث می‌شود فرایند دریافت ابلاغ قضایی، سریع‌تر، دقیق‌تر و با کمترین هزینه انجام شود و امنیت و محرمانگی اطلاعات حفظ شود. با توجه به اینکه در حال حاضر فرایند ارسال ابلاغیه‌های قضایی به صورت الکترونیک انجام می‌شود، یادگیری کار با سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی برای افرادی که با دستگاه قضایی سروکار دارند، دارای اهمیت بسیاری است.

کاربران محترم می توانند برای هرگونه سوال و استفاده از خدمات سامانه قضایی به نزدیکترین دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنند. در این آموزش سامانه ابلاغ قضایی را معرفی می‌کنیم و با خدمات آن آشنا می‌شوید؛ سپس نحوه ورود به سامانه، مشاهده ابلاغیه‌های جدید، دریافت ابلاغیه با رمز، دریافت ابلاغیه با شماره و هر آنچه برای استفاده از این سامانه نیاز دارید را یاد خواهید گرفت. خدمات الکترونیک قضایی به منظور دسترسی سریع و آسان مردم به خدمات قوه قضاییه و کاهش مراجعات حضوری مردم به مراجع قضایی راه اندازی شده است.

تمامی افراد حقیقی و حقوقی برای استفاده از خدمات الکترونیکی قضایی ملزم به ثبت نام ثنا و احراز هویت در این سامانه هستند. در حقیقت ثبت نام ثنا رکن اصلی دریافت خدمات الکترونیک قضایی است. برای ثبت نام ثنا و احراز هویت سامانه ثنا نیازی به مراجعه‌ی حضوری به دفاتر خدمات قضایی نمی باشد. بلکه این امکان به صورت غیر حضوری در سرویس قوه قضاییه نیز فراهم شده است.

سامانه ابلاغ قضایی چیست

 

معرفی سامانه ها:

درگاه ورود به سامانه ابلاغ

https://adliran.ir/Home/SelectLink/2

 

درگاه خدمات الکترونیک قضایی

https://adliran.ir/

 

درگاه ملی قوه قضاییه

https://eadl.ir/

آموزش سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی: نحوه ورود به سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی و اقدامات لازم در صورت فراموشی رمز عبور

گاهی اوقات نیز افراد چندین بار در یک ۲۴ ساعت به سامانه ثنا وارد می شوند، در این حالت رمز موقت سامانه ثنا تغییر نکرده و افراد باید رمز عبور قبلی را وارد کنند. در واقع، رمز عبور موقت ثنا تنها ۲۴ ساعت اعتبار دارد و بعد از اتمام این ۲۴ ساعت یک رمز عبور جدید برای شما ارسال می شود. در صورت فراموشی رمز موقت سامانه ثنا در طول ۲۴ ساعت، می توانید آن را بازیابی کنید.

کافیست به سامانه ابلاغ وارد شوید و مراحل زیر را انجام دهید.  بعد از اینکه کد ملی و رمز عبور شخصی خود را در این سامانه وارد کردید، وارد مرحله بعد یعنی وارد کردن رمز عبور موقت می شوید. اگر ۲۴ ساعت از زمان ارسال کد موقت شما گذشته باشد، مجددا یک کد به شماره همراه شما پیامک می شود؛ اما اگر در طول ۲۴ ساعت مجددا به این سامانه مراجعه کردید و با مشکل فراموشی رمز موقت سامانه ثنا مواجه هستید، روی گزینه ارسال مجدد رمز موقت کلیک کنید تا رمز موقت شما مجددا به شماره همراهتان ارسال شود.

 

مشاهده ابلاغیه در سامانه ثنا

نحوه مشاهده و دریافت ابلاغ الکترونیک قضایی

منظور از ابلاغیه، پیام هایی هستند که از سوی دادگاه یا سایر مراجع قضایی برای اشخاص ارسال شده و آن ها را از موضوعی مهم مطلع می سازند.

ابلاغیه‌ها به طور معمول برای این ارسال می‌شوند که به افراد اطلاع دهند که علیه آن‌ها شکایتی مطرح شده است. اما گاهی اوقات هم ممکن است برای اطلاع‌رسانی در مورد مراحل مختلف یک پرونده قضایی یا موارد دیگری از این قبیل استفاده شوند. برای اینکه از محتوای دقیق یک ابلاغیه مطلع شوید، باید به سایت مشخص‌شده مراجعه کرده و ابلاغیه الکترونیکی خود را مشاهده کنید.

ذکر این نکته هم الزامی است که ابلاغیه های قضایی می توانند برای شهروندان داخلی یا حتی اشخاص ایرانی خارج از کشور ارسال شوند. پس محدودیتی در این زمینه وجود نداشته و برای مشاهده این موارد، کافی است در سایت ابلاغ الکترونیک قضایی ثبت نام کرده باشید. روش کلی نام نویسی در این سامانه و مشاهده ابلاغیه با رمز شخصی هم تفاوت چندانی برای شهروندان ایرانی داخل و خارج کشور ندارد. منتهی برای شهروندان بیرون از کشور نحوه ورود متفاوت است.

در همین راستا، امکان مشاهده ابلاغیه الکترونیکی هم از طریق سامانه و  اپلیکیشن دستگاه قضایی فراهم است.

 

درگاه ورود به سامانه ابلاغ

https://adliran.ir/Home/SelectLink/2

  1. وارد درگاه خدمات الکترونیک قضایی یا همان سامانه ثنا شوید.
  2. در همان صفحه اول این سامانه روی گزینه «سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی» کلیک کنید و در ادامه روی بخش «سامانه اصلی ابلاغ الکترونیک» کلیک کنید تا به صفحه ورود هدایت شوید.
  3. در صفحه ورود لازم است ابتدا انتخاب کنید که شخص حقیقی ایرانی یا شخص حقیقی غیر ایرانی یا شخص حقوقی یا سمت قضایی هستید.
  4. سپس، مشخصات لازم برای هر یک از این گزینه‌ها را وارد کنید.
  5. اگر به‌عنوان شخص حقیقی ایرانی قصد ورود به سامانه را دارید لازم است شماره ملی و رمز شخصی خود را وارد کنید.
  6. سپس روی گزینه «مرحله بعد» کلیک کنید.

 

دریافت ابلاغیه‌های جدید و ابلاغیه‌های مشاهده‌شده

  1. پس از ورود به سامانه، در همان صفحه اول گزینه «ابلاغیه‌های جدید» را می‌بینید که اگر ابلاغیه‌ای برای شما ارسال شده باشد و آن را ندیده باشید در این بخش قابل مشاهده است.
  2. با انتخاب این بخش صفحه ابلاغیه جدید برای شما باز می‌شود و می‌توانید ابلاغیه الکترونیک خود را مشاهده کنید.
  3. با توجه به اینکه ضروری است در جریان تمام ابلاغیه‌های قضایی و وضعیت پرونده‌های قضایی خود باشید، به‌ویژه وقتی پرونده در جریانی دارید.

 

مفید برای عموم افراد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *